Orientacions didàctiques: Infantil

Pot semblar que a les primeres edats, el treball de la poesia sigui una cosa difícil i complicada perquè els nens encara no saben llegir. Res més allunyat de la realitat: els infants d’aquestes edats estan especialment predisposats per acceptar les associacions impossibles pròpies de la poesia més contemporània i les imatges més sorprenents. D’altra banda, la poesia visual de Brossa ofereix un magnífic camp d’aprenentatge del procés metafòric. A més, el fet d’usar tot sovint les lletres de l’abecedari, estimula el començament de l’aprenentatge de la lectoescriptura.

Però no solament es pot treballar el Brossa de les lletres i de la poesia visual, sinó que molts poemes curts poden ser apropiats per a aquestes edats. La presentació, és clar, ha de ser oral. Després de repetir diverses vegades el poema, comentar-lo i treballar-lo, el poema queda gravat de forma imperceptible en la memòria infantil. I també, d’una manera inconscient, els nens són capaços d’aplicar els processos lírics apresos a noves creacions.

//

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s