El Casal de Calassanç escolta aquest silenci

El passat dimarts 26 de febrer, el grup d’alumnes de les classes de Literatura Catalana que tenen lloc al Casal Calassanç de Barcelona, encapçalades per la nostra professora Rosa Maria Herèdia i Lladó, vam fer una visita a l’exposició “Joan Brossa. Escolteu aquest silenci”, a La Seca Espai Brossa.

Totes nosaltres coneixem l’artista i, amb l’explicació que ens va fer la Cèlia, vam copsar molt més els detalls “brossians” i la intenció de l’artista en totes les obres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Van ser molt interessants les interpretacions diverses i els comentaris que vam anar fent cadascuna de nosaltres, a partir de les preguntes que ens formulava la Cèlia. Si observes individualment l’obra, en cada element veus la idea de l’artista, o potser en veus unes altres i això és el que pretenia l’autor: volia que l’espectador fes múltiples observacions, totes elles vàlides i autèntiques.

Un altre aspecte que ens va cridar l’atenció va ser que encara que fa anys que l’artista va crear les obres, el seu pensament és totalment actual. Així doncs, malgrat que els anys hagin passat, no hem avançat gaire en les llibertats de la nostra nació: Catalunya. Sense treure mèrit a cap de les obres exposades, la paret plena d’escarabats, ens va causar un fort impacte i l’explicació de: “la merda sempre ve de la dreta…” és una realitat palpable i actualitzada al dia d’avui.

El grup emocionat i sorprès davant la instal·lació “El planeta de la virtut”.

Quant a la Fundació Joan Brossa, estem al corrent de la seva funció i objectius. La nostra professora i algunes alumnes estan inscrites al grup “Amics del Brossa” i, assíduament van als actes que programa aquest col·lectiu. Donem la nostra més cordial enhorabona als creadors de l’exposició pel seu encert en la selecció de les obres i, encoratgem a les persones que no l’hagin visitat, a anar-hi. Els assegurem una bona estona contemplant el sempre actual missatge d’en Joan Brossa.

Maria Rosa Cases

Alumna de les classes de Literatura Catalana del Casal Calassanç

//

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s