Una experiència sensorial

La visita adaptada a l’exposició “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci”, que vam poder realitzar el proppassat dia 23 de març, palesa la decidida voluntat de la Fundació Joan Brossa per fer arribar tota la força que contenen les imatges del poeta als discapacitats visuals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els poemes em semblen una estructura ferma d’idees damunt de la qual cal recolzar les reflexions que a cadascú li suggereixen. Plasmar aquestes idees en imatges tàctils no és gens fàcil però, malgrat aquesta dificultat, crec que es va assolir plenament. Jo en ressaltaria molt especialment el tipus de materials emprats. El denominador comú és la senzillesa. Són objectes d’ús quotidià, que tots coneixem i que ens remeten directament al pensament del poeta. A mi em va causar un impacte notable la paret esquitxada d’insectes i em va sobtar, per la seva subtilesa, la imatge del rosari sostingut per agulles de cap.

Vam poder gaudir i viure amb plenitud aquesta exposició i, per part meva, encoratjo la Fundació a continuar treballant per fer accessible una realitat tan complexa com aquesta.

Francesc Vila

Partipant de l’experiència

//

Un pensament sobre “Una experiència sensorial

  1. Lydia diu:

    Després de descobrir diferents projectes duts a terme per la fundació, m’he adonat que Joan Brossa és un artista al qual se li pot treure molt profit.
    Primerament, tenia pensat comentar alguna activitat relacionada amb nens, ja que la meva futura professió serà dedicada a ells. Tot i així, m’ha sorprès molt aquesta visita adaptada per a persones cegues. És cert que les obres de Brossa acostumen a ser elements senzills d’ús quotidià, per tant, penso que és una molt bona manera per que aquestes persones puguin gaudir dels poemes visuals de Brossa com qualsevol altre.
    Les fotografies d’aquesta visita m’han transmet molta tendresa. A més, tinc un familiar proper amb aquesta discapacitat aficionat a l’art i estic segura que li hauria agradat molt poder viure aquesta experiència.
    Finalment, penso que aquest projecte tan enriquidor podria continuar endavant amb altres sortides per a gent amb discapacitats, no només visual, sinó també motriu o mental. A més, es podria adaptar a nens amb aquestes deficiències i, gràcies a l’art de Brossa, des de ben petits s’adonarien que no hi ha res impossible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s