Orientacions didàctiques: Adults

El treball amb la poesia de Brossa no s’acaba amb els nivells reglats d’ensenyament sinó que es pot perllongar al llarg de tota la vida. De fet, la presència del poeta als currículums acadèmics és molt mínima. És per això que recomanem treballar l’obra de Brossa amb persones adultes que estiguin aprenent o perfeccionant l’idioma.

L’obra de Brossa és molt extensa i polièdrica. Podem trobar des d’odes, sonets i sextines fins a poemes breus i senzills. A més, la paraula, la imatge i l’acció es fusionen i eliminen qualsevol tipus de frontera. És aquí quan la poesia brossiana esdevé universal.

Amb la poesia de Joan Brossa es pot practicar l’entonació o la pronunciació de la llengua, perfeccionar funcions lingüístiques més bàsiques (donar instruccions o definir un objecte o concepte) o bé aprendre lèxic comú. D’altra banda, la implicació per part dels aprenents està garantida atès que Brossa exigeix la participació del receptor en la construcció del significat del poema. Així doncs, la poesia brossiana fomenta la reflexió, el diàleg i la llibertat de pensament. La poesia esdevé individual i intransferible. Som nosaltres els qui li donem sentit. A més, molts dels poemes de l’autor parlen sobre la vida, sobre el dia a dia, sobre la quotidianitat. Alguns, fins i tot, esdevenen màximes o sentències que poden fomentar debats o diàlegs a l’aula.

//

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s