“Joan Brossa” a l’Escola Pia d’Olot

L’Escola Pia d’Olot ens va sorprendre el passat 4 de març amb la inauguració de l’exposició “Joan Brossa” al pati de l’Hospici. Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 5 d’abril, recull més de vuitanta peces realitzades per alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO. L’Escola se centra, cada trimestre, en un autor diferent i ho fa des d’una perspectiva transversal i interdisciplinària. D’aquesta manera, mestres i professors pretenen implicar tots els cursos i totes les assignatures.

Els estudiants van elaborar poemes visuals, poemes objectes, cal·ligrames, etc. i, fins i tot, es van atrevir d’acompanyar l’exposició amb música i alguna acció acrobàtica. Les peces exposades estan realitzades amb material reciclat i cap d’elles imita o copia les obres de Brossa. Així doncs, els alumnes parteixen de la poesia brossiana com una eina bàsica de treball que els permet inspirar-se i crear en llibertat. De fet, l’escola està apostant per fomentar la creativitat dels nens i dels joves atès que la consideren una qualitat fonamental per a la vida i l’aprenentatge.

Felicitats a tots els participants i als mestres i professors que hi han participat. Esperem que més escoles prenguin com a referent aquesta magnífica iniciativa!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

//

3 pensaments sobre ““Joan Brossa” a l’Escola Pia d’Olot

 1. Alba Rodríguez (@alb_1312) diu:

  Hola!

  He estat mirant el vostre bloc i he trobat una activitat interessantíssima que va dur a terme l’Escola Pia d’Olot sobre Joan Brossa. Alumnes de P3 fins a 4t d’ESO van preparar una exposició de poemes fets per ells inspirats en l’obra de Joan Brossa.

  Quan he llegit la descripció de l’activitat m’he sorprès molt. Crec que és una idea magnífica per posar a treballar a tots els alumnes de tots els cursos de l’escola interdisciplinàriament. D’aquesta manera els petits aprenen dels grans i els grans dels petits. A més, des del meu punt de vista, la creativitat és una virtut que tenen els nens que l’escola moltes vegades oblida promoure, i aquesta activitat la fomenta en gran mesura. Amb la creació de poemes escrits, visuals, objectes, etc, els nens també treballen les competències escolars com l’escriptura, l’ortografia o el dibuix. Aquesta activitat ho té tot!!

  Així doncs, felicitaria als mestres de l’escola d’Olot per la seva proposta i, sobretot, als alumnes, els quals han fet una feina increïble i, pel que he llegit, s’hi van implicar moltíssim formant part de la mateixa exposició no només amb els seus poemes sinó també amb música i acrobàcies.

  Enhorabona!!

 2. Helena Giner Montes diu:

  Comentari crític Joan Brossa: Escola Pia d’Olot
  Després de llegir l’activitat que va realitzar l’Escola Pia d’Olot, m’agradaria destacar un seguit d’aspectes que m’han sorprès. En primer lloc, em sembla molt remarcable la implicació que té tota l’escola (des dels alumnes de P3 fins els de 4t d’ESO) en treballar i conèixer més coses sobre el poeta Joan Brossa. Crec que és imprescindible que a les escoles es conscienciï fins i tot als més petits de la importància de la cultura i la literatura catalana.

  En segon lloc, opino que l’activitat que va realitzar aquesta escola permet als alumnes jugar amb la seva imaginació i que desenvolupin la seva creativitat. Tal i com Joan Brossa ens intenta ensenyar amb els seus poemes visuals, tots tenim l’oportunitat d’interpretar la realitat com nosaltres creiem i, per tant, crec que fer que els nens puguin elaborar poesia sense cap tipus de pauta o norma que els restringeixi, és molt adient per què facin volar la seva imaginació. A més, crec que la utilització de materials reciclats per fer aquesta activitat és una idea genial.

  Finalment, m’agradaria felicitar a l’Escola Pia d’Olot per la gran implicació que han tingut per part de tots els alumnes. Han fet una molt bona feina!

 3. Júlia Andrei diu:

  Aquesta proposta de l’Escola Pia d’Olot m’ha semblat molt positiva per diversos motius.

  Primerament, trobo interessant que s’inspiri en un artista com Joan Brossa. És molt enriquidor pels nens que ja des de ben petits els transmetin el valor de la cultura catalana.

  A més, treballen el personatge d’una manera molt dinàmica i pràctica, cosa que motiva molt els nens. He estat observant les imatges de les seves obres i els resultats són increïbles! El fet de dur a terme aquest projecte amb tots els alumnes de l’escola és molt positiu, ja que això els pot engrescar més!

  Finalment, penso que actualment a l’escola es dóna tanta importància a aprendre continguts que de vegades s’oblida la importància que té també el desenvolupament de la capacitat creativa. Aquest projecte demostra que tothom pot aportar alguna cosa i que els nens, si se’ls dóna l’oportunitat, poden crear coses meravelloses.

  Per tot això, m’agradaria felicitar l’Escola Pia d’Olot per aquesta iniciativa i els seus alumnes pel resultat! I voldria també animar altres escoles a fer projectes que potenciïn la creativitat dels alumnes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s