Presentació

Joan Brossa fou un poeta atent als canvis del món, que sempre plantejà la seva feina tant lúdicament com críticament. La diversitat de registres que practicà unida a la seva recerca permanent el converteixen en un dels poetes del segle XX més actual, divers, suggestiu i compromès. A la vegada, la senzillesa i l’alè poètic de les seves formes el fan assequible des de les primeres edats.

Des del Servei Educatiu de la Fundació Joan Brossa i a partir de l’obra del poeta volem fomentar el desenvolupament d’una mirada activa envers la poesia i l’art contemporanis i convertir la poesia brossiana en una eina d’experimentació i creació. Som un espai que, a partir de la reflexió conjunta amb la comunitat educativa, ens preguntem com es pot treballar qualsevol etapa formativa des de la imatge, la paraula i l’acció.

B

LABERINTS BROSSIANS

L’any 1990 Joan Brossa escriví un text anomenat «De la sordesa del laberint» on feia referència a l’autèntica naturalesa de l’aprenentatge i criticava les formes tradicionals d’ensenyament. Els seus mots, «Les coses importants s’aprenen però no s’ensenyen», ens mostren un poeta que apostava per una pedagogia del descobriment. Per a Brossa, el mestre havia d’acompanyar en l’aprenentatge i no ser un simple transmissor de coneixements: «La resposta vàlida la dóna el qui duu el fanal”.

El bloc Laberints brossians vol facilitar el guiatge per part del docent i la descoberta per part de l’alumnat. En el laberint de sords que és la vida, l’obra de Brossa us acompanyarà i us ajudarà a escoltar veus i silencis i a tenir les «antenes ben posades», com deia ell.

.

Amb el suport de:

Departament de Cultura      BCN cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s